Минфин - Курсы валют Украины

Установить
98900446

Артур М.

0 подписчиков2 подписок

Был на сайте 25 апреля 2024 в 17:02

Мужской

На Минфине с 8 октября 2018

Заблокировать

Записи

293

25 апреля 2024, 17:01

# Дефицит на пороге: почему в Киеве уменьшается предложение новых квартир
+ 29

Київський ринок новобудов завжди стояв на корупціонерах, політиках, і трішки на перекупах, це вам будь хто скаже)). Тому зараз ринок і схлопнувся, бо вони скуповують метри на заході України)

0

Франківськ — одне з найкращих міст України, це каже вам людина, яка живе у Києві. І новобудови там, доречі, значно продуманіші красивіші та функціональніші, ніж в Києві. Там вже ця історія з «міто в місті», яку експлуатує КАН, давним давно. А в Києві і далі луплять одинокі свічки, там де зарішали землю. Про інфраструктуру Києва, в якій я на авто в 18:00 їду 1.5км додому часом годину, говорити не буду. І ще перші місця в рейтингу по екології, вартості проживання і ще там декілька, де Київ ледве в серединку залазить. А вот робота, так, тут Київ кращий.

Та це проплачена джинса, щороку з весни рієлтори і агенства так роблять. Бо це початок сезону. Хороші варіанти і справді виходять швидко, але загалом квартир навалом, і ніхто з покупців не хоче ввязуватись в ремонт, а тим більше інвестувати у недобудовані об"єкти. І звісно необєктивно висока вартість в Києві. Не може квартира на голих стінах в Києві, де купа ризиків і обстрілів, коштувати в 3 рази дорожче, ніж у Хмельницькому напр. По класиці, квартира без ремонту коштує 50%, а в Києві квартири від забудовника на голих стінах подекуди майже доганяють квартири з ремонтом у тих же будинках

Справді, аж Ковальська збанкутувала. Не витримав забудовник надвеликої маржі… КАН Ніконова це один з 2 забудовників Києва, який твердо стояв на ногах і до війни. Вони протягнуть трошки довше, це зрозуміло.

Де це на заході немає спортлайфу (який доречі на 3-) чи тц ? Львів, Чернівці, Хмельницький, ІФ, Рівне — всюди є. В Київ їдуть лише заради роботи, все решта там — погано. Є рейтинги міст по комфорту, екологічності ітд. Весь топ рейтингів як раз і західна Україна.

Ситуація така, коли одні не хочуть продавати дешево, а інші не будуть купувати в доларах по старих цінах. Продають лише ті, кому горить. Забудовники викрутяться як завжди — знизять кількість новобудов та зданих об"єктів. Хоча деякі в приватній розмові признаються, що вони навіть собівартість порахувати зараз не можуть, настільки усе динамічно.

Так було завжди. На початковій стадії заходять здебільшого тільки перекупи інвестори. А житло для себе купувати потрібно після здачі, бо заради економії 5тис д., сидіти чекати 2−3 роки, потім 1 рік ремонт, купа ризиків, ну це не серйозно.


Главная/

Артур М.