Минфин - Курсы валют Украины

Установить
25039632

25039632

0 подписчиков0 подписок

Был на сайте 13 марта 2023 в 21:18

На Минфине с 1 декабря 2018

Заблокировать

Записи

12

15 января 2019, 13:49

# Могут ли вложения населения в ОВГЗ превысить объем средств на банковских депозитах?
+ 15

Не зовсім зрозуміло, чому «… экономически целесообразно приобретать ОВГЗ на сумму от 500 тыс грн и более.»??? Якщо купувати ОВДП, наприклад на 200 тис.грн., через Украгазбанк, де мізерні комісійні витрати, і продати в кінці літа, коли сезонно гривня зміцнюється, — все одно набагато вигідніше, ніж будь-який строковий депозит в банках.

0

Ваші коментарі з цього питання — прямо в яблучко! У нас вже давно в державних і правоохоронних органах суцільна «профнепригодность».

Про який пост-аудит Ви говорите? Фірми-одноденники «власть прідєржащих», зареєстровані на різних бомжів, під виглядом низькооподатковуваних товарів (скрепки, зубні щітки, устілки до взуття) завозять в Україну високооподатковувані товари народного вжитку (взуття, одяг, тканини і т.п.). Далі все це «топиться» на митній території України через підприємців-єдинщиків, які не використовують касові апарати. Українське «ноу-хау» — система спрощеного оподаткування, що дозволяє не використовувати касові апарати — велика «чорна діра», що не дозволить ніякому пост-аудиту ні в складі об'єднаної ДФС, чи в складі окремих фіскальних органів (податкова і митниця) виконувати свої функції контролю ланцюжка поставки імпортованих товарів. Хто в «тємі», то про це всім відомо уже роками. НО… бабло побєждаєт зло!!!

У 2015-першій половині 2017 рр. чиновники Міністерства фінансів України (Макеєва, Данилюк) анонсували іменем МВФ подальше об'єднання податкової та митниці в регіонах в одну юридичну особу. Тепер іменем МВФ рухаємося в протилежну сторону. Якась «своєрідна динаміка» у вимогах МВФ по ДФС… А може це і зовсім не вимоги МВФ, а наші «хотєлки»?

25.02.2016 У Мінфіні кажуть, що МВФ проти відділення митниці від ДФС Міжнародний валютний фонд проти відділення митниці від Державної фіскальної служби. Про це повідомила заступник міністра фінансів Олена Макеєва. В кінці січня в Фіскальної службі працювала технічна місія МВФ, яка займалася питаннями митного спрямування. «Поки ми тільки очікуємо результатів. Але попередні рекомендації зводяться до того, що необхідно проводити подальшу інтеграцію митниці з ДФС», – сказала вона. На думку Макєєвої, теза про те, що митниця почне працювати краще, якщо відокремити її від Фіскальної служби, є хибною. «Ми постійно говоримо про необхідність проведення дерегуляції, зменшення податкового тиску на бізнес, спрощення адміністративних процедур. Але два окремих органи – це вдвічі більше перевірок. Це додаткові бюджетні витрати на їх утримання, збільшення кількості співробітників відомств», – додала вона. Заступник міністра фінансів відзначає, що все це суперечить філософії стратегії розвитку «Україна-2020». P.S. Що за майже 3 роки в вимогах МВФ змінилося на 190 градусів?!

Україна носиться зі своїми чорноземами, як з писаним яйцем… У сучасному світі розвинутих аграрних технологій земля, як товар — це вже далеко не та споживча вартість землі, як у 19-20 ст. Саудівська Аравія завдяки високим технологіям уже здатна бути експортером зернових, вирощених в пустелі.


Главная/

25039632