►Читайте телеграм-канал «Мінфіну»: головні фінансові новини

Що відомо

За словами Букеле, це найбільша приватна інвестиція за всю історію Сальвадора. Виділені кошти спрямують на будівництво двох морських портів.

Форма власності буде змішаною — Yilport і Сальвадор керуватимуть об'єктами протягом наступних 50 років, ідеться в повідомленні уряду.

Один із портів Акахутла активно використовується для експорту кави, цукру та бальзамічної солі з Перу, згідно з Decrypt. Інший об’єкт Ла-Уніон є занедбаним. Саме тут, як стверджує джерело, планується будівництво Bitcoin City.

Глава Національного біткоїн-офісу Сальвадора (ONBTC) Стейсі Герберт повідомила, що проєкт передбачає створення «тисяч робочих місць» і залучення ще більшого обсягу інвестицій у місцеву інфраструктуру.

Нагадаємо

Уперше про плани будівництва Bitcoin City стало відомо в листопаді 2021 року. Об’єкт позиціонується як місто без податків, яке фінансуватиметься за рахунок майнінгу.

Примітно, замість державної енергосистеми для видобутку біткоїнів планують використовувати теплову енергію вулканів, згідно з представленим планом.