Читайте телеграм-канал«Мінфіну»: головні фінансові новини

Зазначається, що Європейський Союз залишається відданим збереженню та збільшенню колективного тиску на Росію, в тому числі шляхом можливих подальших обмежувальних заходів, і продовженню роботи над обмеженням ціни на нафту разом з партнерами.

«Європейська Рада підкреслює важливість і невідкладність активізації зусиль для забезпечення ефективної імплементації санкцій на європейському та національному рівнях і твердо зобов'язується ефективно запобігати і протидіяти їх обходу в третіх країнах і з боку третіх країн», — йдеться в повідомленні.

Читайте також: G7 відклала перегляд граничної ціни на російську нафту — Bloomberg

Крім того, Європейська рада пропонує Раді ЄС та Європейській комісії посилити необхідні інструменти правозастосування та розробити разом з державами-членами повністю скоординований підхід з цією метою.

«Європейський Союз посилить свою роботу з партнерами з метою протидії неправдивим російським наративам та дезінформації про війну», — зазначається у висновках.

Саміт ЄС також підтримав спільну закупівлю боєприпасів для України та допустив передачу ракет. Крім того, підтримані зусилля України щодо вступу до Євросоюзу.