Схема крадіжок

Болгарський шахрай, встановлював на картоприймач банкоматів несанкціоновані пристрої для зчитування інформації з магнітних смуг карт, а над клавіатурами відеокамери для запису введених клієнтами PIN-кодів.

Читайте також: Приватбанк затримав в Києві польського скімера (фото)

Потім з використанням отриманих даних гроші з рахунків клієнтів викрадалися.

У затриманого за місцем проживання та в автомобілі «Porsche Cayenne» вилучено 72 пластикові карти з нанесеними на них магнітними смугами скомпрометованих карт клієнтів, на яких були написані PIN-коди цих карт.

ГСУ НПУ здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 190 (шахрайство) ККУ. Проводяться слідчі дії, затриманому обирається запобіжний захід.

Читайте також: Шахраї ставлять «ловушки» на банкомати біля ломбардів — кіберполіція

Хто такі кардери

Люди, які крадуть гроші з банківських карток, називаються кардерами. Кардінг (від англ. слова carding) — це вид шахрайства, при якому відбувається платіжна операція з використанням картки або реквізитів, яка не була ініційована власником картки, або не була їм підтверджена.

Кардери збирають інформацію про картки обманним шляхом, вони викрадають не тільки номери карток, ініціали власників та термін дії, але і добираються до PIN та CVV-кодів.