Причина продовження канікул

Відстрочка обслуговування боргів пов'язана з тим, що більшість країн не можуть виконати свої зобов'язання через складну ситуацію з covid-19. Країни G20 взяли на себе зобов'язання допомогти найбільш постраждалим від пандемії державам.

Читайте також: Країни G20 надали «кредитні канікули» бідним країнам

«Ми продовжимо докладати зусилля для захисту життів і надання їм допомоги… Необхідно скоординувати наші дії на глобальному рівні і діяти солідарно… Ми хочемо привести світ до відновлення після пандемії», — йдеться в заяві.

МВФ також списав борги

  • 13 квітня МВФ вирішив звільнити від сплати за боргами протягом шести місяців 25 найбідніших країн світу.

  • За словами директора МВФ Крісталіни Георгієвої, гранти нададуть бідним і найбільш уразливим країнам-членам МВФ для виплат за їх боргами перед фондом на початковому етапі протягом наступних шести місяців.

  • У МВФ сподіваються, що рішення допоможе цим країнам направити більше коштів на медицину та інші сфери для боротьби з коронавірусом.

Читайте також: Країни G20 виділять понад $21 мільярд на боротьбу з коронавірусом

Нагадаємо

У квітні міністри фінансів країн G20 домовилися призупинити виплати по обслуговуванню боргів для найбідніших країн. Планувалося, що заморозка виплат триватиме до кінця року, але з можливим продовженням.

Страхування від covid-19. Виплата до 50 тисяч гривень

Стежте за цікавими та ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку в телеграм-каналі «Економіка та коронавірус».