Статистика

Наразі система налічує 49 абонентів: це 22 банки та 27 інших установ.

За дев’ять місяців 2020 року у системі BankID відбулося майже 4,2 млн успішних ідентифікацій. Найбільша кількість з них пройшла у вересні – понад 830 тисяч.

За останні два місяці у ролі абонента-ідентифікатора до системи приєдналося два нових банки: Правекс Банк та Банк «Глобус».

Читайте також: Віртуальний фейс-контроль. Кому і куди відкриває доступ BankID

Після того як до BankID приєднається ще низка банків, які зараз перебувають на стадії тестування, використовувати його можливості зможе майже кожен українець, який має банківський рахунок, кажуть в Нацбанку.

Читайте також: НБУ назвав банки, які невдовзі підключаться до BankID

Попит серед комерційних споживачів

Як стверджують в НБУ, система BankID користується попитом і серед комерційних надавачів послуг.

Якщо раніше в цій ролі до системи підключалися переважно фінансові компанії, то зараз Національний банк отримує заявки на підключення від компаній з інших сегментів – страхові компанії, телеком-оператори, бюро кредитних історій.

Читайте також: НБУ запроваджує комерційну модель використання системи BankID

Безпека та функціональність BankID

Нацбанк приділяє особливу увагу тому, щоб система BankID була безпечною та функціональною для кінцевого користувача. Із цією метою оновили дизайн технічної сторінки системи, адаптували її мобільну версію для користування смартфонами та додали окремий режим для людей з порушеннями зору та слуху.

Що таке BankID

BankID – це система Національного банку, яка забезпечує електронну дистанційну ідентифікацію фізосіб. За її допомогою користувачі мають можливість легко та безпечно отримувати віддалений доступ до адміністративних (державних), фінансових, комерційних та інших послуг.