Кому дозволять в'їзд

В'їзд дозволять лише тим особам, чий внесок в ізраїльські компанії і економіку життєво необхідний. І тільки в тих випадках, коли ділова зустріч не може бути проведена віртуально.

Як повідомляє пресслужба Міністерства туризму Ізраїлю, в'їзд дозволять як бізнесменам з «зелених», так і з «червоних країн».

Читайте також: МОЗ додав 18 країн в список «червоних зон». Куди не рекомендують виїжджати українцям

Умови в'їзду

При в'їзді з «червоної країни» або при її відвідуванні протягом 14 днів напередодні поїздки бізнес-туристу потрібно надати на кордоні негативний тест ПЛР, зроблений за 48 годин до вильоту.

Читайте також: Євросоюз вимагає негайно припинити торгувати європейським громадянством

Отримавши дозвіл, бізнесмени з «зелених країн» зможуть перебувати в Ізраїлі до 7 днів (168 годин), а з «червоних країн» — 4 дні (96 годин).

Обидві категорії громадян не зобов'язані ізолюватися по прильоту.

Куди можуть їздити українці

Євросоюз з початку карантину в березні досі не відкрив свої кордони для українців, хоча є ряд винятків.

Деякі країни окремо прийняли рішення, яким дозволили в'їзд громадянам України, наприклад Хорватія і Болгарія. До Польщі можна в'їхати за наявності дозволу на роботу, на навчання і за низки інших умов (дивіться карту МЗС).

Страхування від covid-19. Виплата до 50 тисяч гривень

У країни Євросоюзу з України можуть в'їхати:

  • ті, хто направляються на навчання;
  • громадяни, які подорожують по території ЄС транзитом;
  • моряки, які направляються на судно;
  • медики й дослідники;
  • сезонні працівники;
  • висококваліфіковані працівники, якщо їх зайнятість необхідна з економічної точки зору і робота не може бути відкладена або виконана за кордоном.

Стежте за цікавими й ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку в телеграм-каналі «Економіка і коронавірус».