Які матеріали передали правоохоронцям

З-поміж загальної кількості матеріалів про підозрілі фінансові операції Держфінмоніторинг направив до правоохоронних органів 157 матеріалів з розслідування фактів відмивання коштів, отриманих від корупційних діянь, розкрадання і привласнення державних коштів і майна.

У згаданих матеріалах сума фінансових операцій, які можуть бути пов'язані з легалізацією коштів і з вчиненням іншого злочину, визначеного Кримінальним кодексом, становить 6,4 млрд гривень.

Читайте також: Чотири міфи про закон про фінмоніторинг. Як буде насправді

Також за 9 місяців 2020 року Держфінмоніторинг направив до правоохоронних органів 45 матеріалів щодо фінансових операцій осіб, які можуть бути пов'язані з фінансуванням тероризму, сепаратизму.

Читайте також: Відмивання грошей: Банківський нагляд ЄС закликає до єдиного набору правил боротьби

Нагадаємо

  • 29 вересня парламентський комітет з питань фінансів, податкової та митної політики відмовився підтримати законопроект №3686 про збільшення максимальної суми грошового переказу без ідентифікації з 5 тис. грн до 25 тис. грн. Документ пропонував внести зміни в закон про фінмоніторинг.
  • 28 квітня 2020 року набрав чинності новий закон про фінмоніторинг. Тепер онлайн-платежі українців перевіряють ретельніше, проте під контроль переважно підпадають високо ризиковані угоди.