Передісторія

Рішення про зняття заборони на виплату зарплат членам правління та наглядових рад державних Ощадбанку, ПриватБанку та Укрексімбанку понад ліміт у 47 тис грн ухвалили на засіданні 16 вересня.

Голова МОЗ Максим Степанов пояснював, що обмеження щомісячних виплат винагороди та зарплати в період карантину створювало для держбанків «значний операційний та стратегічний ризик, пов'язаний із втратою оперативного управління та належного контролю за діяльністю банків, а також ризик невиконання банками стратегій і бізнес-планів».

Читайте також: Карантин. Кабмін рекомендував держбанкам обмежити зарплати керівництва

«Рішення про скасування обмеження зарплат в держбанках уряд вирішив включити в постанову, яка вносить зміни до карантинних обмежень, пояснив міністр під час засідання уряду.

Зарплатні норми мали „доопрацювати“ протягом доби: після доопрацювання вони зникли», — пише видання.

Читайте також: Обмеження зарплат в держсекторі загрожує втратою кадрів — Рожкова

Нагадаємо

  • 23 вересня прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що його зарплата і зарплата міністрів залишаться обмеженими до 5 середніх зарплат в Україні.
  • У квітні Кабмін обмежив розмір заробітної плати керівників виконавчих органів і членів наглядових рад держкомпаній до 47 000 гривен на місяць.

  • На період карантину Рада визначила граничну суму зарплат чиновників і суддів в 10 мінімальних заробітних плат. Мінімальна зарплата зараз була встановлена ​​на рівні 4723 гривень.

  • Конституційний суду 28 серпня визнав, що обмеження заробітних плат державних службовців і суддів в період карантину є незаконним.

Читайте також: Працівників Нацбанку переводять на трудовий контракт. Навіщо це роблять