Причина різкого зростання

Попит на руду різко зріс завдяки високому попиту з боку Китаю, де виробництво набрало обертів на тлі зусиль уряду по відновленню виробництва після епідемії коронавірусу.

Нестача поставок з Бразилії, яка сильно постраждала від пандемії covid-19, також спровокувала зростання цін на залізну руду.

Читайте також: В Україні представили сервіс для потенційних інвесторів

Виробництво сталі

Згідно з останніми даними Всесвітньої сталевий асоціації (WSA), в період з січня по липень 2020 року світове виробництво сталі знизилося на 5,3% в річному обчисленні до 1 027 млн ​​тонн, в той час як виробництво сталі в Китаї зросло на 2, 8% до 593 млн тонн.

Поновлення виробництва сталі може викликати гострий попит на залізну руду.

«Не випадково погляди інвесторів зараз прикуті до сировинних залізорудних компаній. Як показали звіти аналітиків, гірничодобувна галузь за останні три місяці наростила зростання акцій на 10,1% і стає провідною галуззю в період пандемії, яка цікавить інвесторів», — повідомляє видання.

Читайте також: Куди інвестувати гроші вигідно в 2020 році. Поради банкірів та інвесторів

Серед компаній, які зараз найбільш привабливі у фінансовому плані, аналітики називають Vale S.A, Fortescue Metals Group Ltd, Rio Tinto plc і BHP Group BHP.

Передісторія

Ціни на металобрухт і залізну руду в перших числах вересня знову пішли вгору, досягнувши дуже високих відміток. А подорожчання сировини, очевидно, буде сприяти подальшому зростанню котирувань на сталеву продукцію.

Залізна руда ставить рекорди завдяки Китаю. У вересні-жовтні там прогнозується підйом попиту і цін на сталеву продукцію і сировину. Причому його джерелом є не тільки будівельний сектор, а й виробництво промислової продукції. Парадоксальним чином коронавірус навіть пішов китайській економіці на користь, підштовхнувши владу до прийняття широкомасштабних заходів по її стимулювання.

Читайте також: Інвестиції в золото: як це працює

У травні 2020 року ціни на залізну руду зросли до максимуму за сім місяців на тлі різкого скорочення поставок з Бразилії в умовах пандемії коронавірусу при поступовому збільшенні попиту в Китаї. З початку квітня залізної руди подорожчала на 20%.

Інвестиції в ОВДП: 10,25% річних + бонус від «Мінфіну»