Причина – блокування рахунків банку Аркада

Проблемна ситуація сформувалася через борги обслуговуючих компаній за електропостачання. Борги обслуговуючих компаній накопичилися, коли банк визнали неплатоспроможним та їх рахунки заблокували.

Читайте також: Аркада ошукала інвесторів на 13 мільярдів – Кличко

Обслуговуючі компанії накопичили борги за холодне водопостачання – 5,52 млн грн, за опалення – 3,41 млн грн.

Якщо ситуація не зміниться, поставку електроенергії протягом 90 днів здійснюватиме Постачальник Останньої Надії (ПОН), а вже після зазначеного терміну, за відсутності іншого постачальника, подача електроживлення припиниться», уточнили у столичній адміністрації.

Крім того, до КМДА звернулася низка компаній, які обслуговують будинки згаданих ЖК та які повідомили, що їх рахунки також заблоковані в банку «Аркада».

Читайте також: Рожкова про проблему недобудов «Аркади»: потрібно змінювати законодавство

«Сумарно на рахунках обслуговуючих компаній заблоковано понад 3 млн грн, які раніше зібрали з мешканців за обслуговування будинків і прибудинкових територій», – наголошується у повідомленні.

Очікування

«YASNO» (ТОВ «Київські енергетичні послуги») надіслало попередження про розірвання договору з обслуговуючими компаніями в разі несплати за електроенергію також у вересні, що автоматично переведе постачання цих будинків у ПОН із квартирами, які не мають прямих договорів з «YASNO». Будинки, в яких усі квартири мають прямі договори, ризикують бути відключеними в місцях загального користування, що призведе до відключення ліфтів, постачання опалення та води.

«Все це ставить під загрозу електропостачання, водопостачання будинків і початок для них опалювального сезону», – підкреслили в КМДА.

Читайте також: ФГВФО виставив на продаж банк Аркада

Нагадаємо

25 серпня правління Національного банку України ухвалило рішення про віднесення АТ АКБ «Аркада» до категорії неплатоспроможних, у зв'язку з чим була введена тимчасова адміністрація.

Проблеми в банку з капіталом виникли через втрату основного активу — будівлі головного офісу та земельної ділянки за адресою вул. Ольгинська, 3 в Києві.