«Кредитні рейтинги України відображають низький дохід на душу населення, а також складне інституційне середовище та політичну ситуацію. Підвищення якості макроекономічної політики з 2015 року, а також збільшення валютних резервів є позитивними рейтинговими факторами», — наголошується в пресрелізі.

Читайте також: Moody's підвищило рейтинг України до B3. Прогноз стабільний

Що позитивного

Прогноз «стабільний» відображає, з одного боку, ризик негативного впливу несприятливих економічних умов на економіку України, а також можливість розвороту реформ, а з іншого — збільшився обсяг міжнародних резервів, відзначає агентство.

За даними S&P, наявні валютні резерви є «подушкою безпеки», яка дозволить пом'якшити ризики можливого погіршення умов зовнішнього фінансування.

ВВП України

Аналітики S&P прогнозують зниження ВВП України на 6% в 2020 році і зростання економіки в 2021 році завдяки пожвавленню внутрішнього попиту.

Раніше повідомлялося

  • 3 вересня рейтингове агентство Rating and Investment Information (Японія) підвищило суверенний кредитний рейтинг України з В до В +, прогноз — стабільний.
  • 5 вересня рейтингове агентство Fitch підтвердило довгостроковий рейтинг дефолту емітента України на рівні В зі стабільним прогнозом.
  • 13 червня Moody's підвищило кредитний рейтинг України до B3 зі стабільним прогнозом.
  • 3 липня рейтингове агентство Fitch повідомило, що з початку 2020 року знизило 33 суверенних рейтинги.