Про це свідчать дані депозитного огляду, який щотижня готує «Мінфін».

У яких банках подешевшали гривневі вклади

  • Банк Січ найбільше знизив ставки за депозитами на 3 та 9 місяців — до 9 і 9,5% відповідно. Заощадження на рік тут тепер можна розмістити під 10,75% річних.
  • Кристалбанк «зрізав» дохідність за депозитами на всі терміни — на 1% річних. Зараз, наприклад, депозит на півроку або рік принесе дохід 10,5% річних.
  • У Банку Грант просіла дохідність тільки річних депозитів на 1% річних — до 10% річних.
  • Найрішучіше знижував ставки РВС Банк: 3,6% річних втратили депозити на 12 місяців, 1,75% — на 6 місяців. Наприклад, зараз депозит на півроку в банку можна відкрити під 9,75% річних, на рік — під 8,55%.
  • Радабанк зменшив дохідність депозитів на всі терміни — на 0,5% річних. «Короткі» депозити в банку зараз дорожчі: вклад на півроку принесе дохід 10,3% річних, а ось на рік — всього 8%.

Мінімальна дохідність річних вкладів у національній валюті зараз у Місто Банку — всього 5% річних.

Читайте також: Долар по 28 грн і інфляція 5%: що прогнозують економісти на найближчу перспективу

Хто залишився в топі найдохідніших банків

На вершині ренкінгу найдохідніших банків за гривневими вкладами на 12 місяців, як і раніше, знаходиться Комінвестбанк, який готовий платити вкладникам 13% річних.

На другому місці опинився банк Кліринговий Дім, який обіцяє на аналогічних умовах річний дохід 12,38%.

На третьому місці — Мотор-Банк. Розмістити гривню на рік тут можна під 12% річних. Стільки ж пропонують вкладникам Комерційний Індустріальний Банк і банк Земельний Капітал.