«У нашому місті проживає понад 3 млн осіб та їх взаємовідносини прописані в законах, а один з обов'язків місцевої влади — стежити за дотриманням цих норм», написав він.

Також Кличко ще раз пояснив, що рух електросамокатів не врегульований законами та послуги прокату повинні бути узгоджені з містом.

Рух електросамокатів не врегульований законами

Як зазначив Кличко, зараз немає відповіді на питання, де і за якими правилами мусять їздити такі засоби пересування, а також немає встановленого віку, з якого дозволялося б «водити» самокат.

«Мова йде про безпеку руху, здоров'я і життя всіх його учасників — тих, хто на самокатах, автомобілістів, велосипедистів, мотоциклістів, пішоходів», — додав він. Врегулювати всі ці питання повинен закон про дорожній рух.

Послуги прокату повинні бути узгоджені з містом

За словами мера, пункти прокату розташовані на території міста, тому кожен бажаючий не може просто так надавати послуги і не нести за це відповідальності.

«Про який порядок та правопорядок можна говорити в такій ситуації? Чому одні мають працювати за правилами, а інші — ні?», — заявив Кличко.

Мер Києва в заяві офіційно звернувся до депутатів з проханням розробити і внести зміни в законодавство про дорожній рух. В тому числі, визначити, як, де і за якими правилами можуть їздити електросамокати в містах.

На закінчення Віталій Кличко закликав компанію Bolt працювати винятково у правовому полі та усвідомлюючи відповідальність за законність та безпеку послуг, які вона надає.

Передісторія