Торги на біржі

Максимальне значення в ході торгової сесії склало $2000,6 за унцію. Дорожчає і срібло. Вересневий контракт додав 4,34% і піднявся до позначки $25,477 за унцію.

Читайте також: Українці скуповують золото. Скільки дадуть заробити наші банки

На вагу золота

Золото дорожчає вже давно, однак зростання прискорилося в кінці липня. Так, в останній день другого літнього місяця ціна жовтого металу збільшилася майже на 2% до рівня закриття попередньої сесії.

Читайте також: Міфи і реальність: Інвестиції в золото в 2020 році (відео)

Експерти пов'язують таку ситуацію з невизначеністю через пандемію коронавірусу. Дорогоцінні метали цілком обґрунтовано сприймають як один з надійних способів захисту від інфляції і знецінення валют. Всього з початку року золото подорожчало більш ніж на чверть.

Прогнози

Більшість аналітиків вважає, що вартість золота продовжить зростати, особливо якщо ситуація з коронавірусом посилиться. «У золото зараз реальна перспектива на вересень перетнути межу $2000 за унцію, на грудень – $2200», – говорить Андрій Львів.

Незважаючи на всі нюанси, українському інвестору вигідно вкладати в золото. Але цікавим і прибутковим активом воно може стати тільки у випадку, якщо вкладати в нього на тривалий термін. Починати краще хоча б з 1 унції (31,1 гр) і вкладати не менше ніж на 3-5 років.

Якщо врахувати, що середня ціна золота в українських банках на сьогодні складає близько 2 147 грн за м, то мінімальна сума інвестицій у золото повинна бути, як мінімум, 66 771,7 тис. грн. Якщо експерти виявляться праві, то вже під кінець року коштовний актив може на 15% збільшити свою вартість.

Читайте також: Як купити золото в банку