Американська компанія Microsoft офіційно підтвердила, що веде перемовини про купівлю частини китайської соцмережі TikTok. Також компанія обговорює можливість угоди з президентом Дональдом Трампом, який нещодавно хотів заборонити додаток у США. Про це йдеться у заяві Microsoft.

Читайте також: Microsoft передумала купувати TikTok після заяв Трампа

Microsoft обіцяє закінчити перемовини з материнською компанією TikTok ByteDance до 15 вересня 2020 року. Поки Microsoft планує викупити сервіс у США, Канаді, Австралії та Новій Зеландії. Якщо перемовини будуть успішними, американська компанія керуватиме TikTok у цих країнах.

Microsoft запевняє, що хоче покращити захист персональних даних користувачів TikTok, а формат соцмережі не змінюватиме. Також компанія планує зберігати дані американських користувачів лише у США, а з іноземних серверів хоче видалити.

Наразі ведуться лише перемовини і немає впевненості, що угоду з ByteDace все-таки укладуть, кажуть у Microsoft. Більше у компанії не коментуватимуть переговори і повідомлять лише про їхній результат.

Читайте також: Microsoft зацікавилася купівлею TikTok

Навіщо хочуть продати TikTok

Китайська компанія ByteDance, яка володіє додатком, вирішила розділити бізнес і продати частину у США, щоб соцмережу не закрили, пише Reuters із посиланням на джерела.

Американські чиновники неодноразово звинувачували TikTok у співпраці з китайськими спецслужбами та поганому захисті даних користувачів.

Читайте також: США розглядають блокування TikTok та інших китайських додатків