«Ідеологічна громадянська війна» між Вашингтоном і Пекіном у поєднанні з економічним спадом і створенням грошей з повітря» створює великі проблеми для Сполучених Штатів. «Війни капіталу» не уникнути, якщо США заборонять інвестувати в економіку Китаю або відмовляться від виплат Пекіну за своїм бондами, вважає Даліо, серйозно побоюючись за стабільність долара.

Читайте також: Долар або ієна: в якій валюті перечекати кризу

«Якщо США законодавчо заборонять інвестувати в Китай або навіть призупинять платежі за держборгом США, яким володіє Китай — що реально може статися, — це може мати великі негативні наслідки для курсу долара», — зазначив Даліо.

США стали «найлютішим ворогом самим собі», вважає інвестор. Неможливо нескінченно нарощувати дефіцит, позичати гроші або їх друкувати замість того, щоб підтримувати продуктивність економіки, впевнений інвестор.

Читайте також: Скільки можна заробити на облігації різних країн

«Якщо ми не будемо разом працювати над тим, щоб робити правильні речі, щоб підвищити продуктивність і заробляти більше, ніж витрачаємо, щоб зміцнити нашу валюту і досягти сильного балансу, ми прийдемо до занепаду», — резюмував він.

Відео: Доларозалежність: чому влада ЄС хоче слабкий євро, а НБУ — низьку облікову ставку