Деталі продажу

22 травня Фонд гарантування з 21 спроби нарешті продав стадіон «Чорноморець», що належить збанкрутілому Імексбанку. Купила стадіон американська компанія Allrise Capital Inc. Вартість угоди — 193 млн гривень при стартовій ціні в 1,14 млрд гривень.

Організатором торгів виступила компанія «Фьост Файненшиал Нетворк Юкрейн» (FFN). Стадіон продавали на електронному майданчику FFN за голландською моделлю аукціону зі зниженням ціни.

Покупець та Імексбанк почали підготовку до укладення нотаріального договору купівлі-продажу. Проте 11 червня Шевченківський суд Києва по справі №761/16906/20 наклав арешт на стадіон, що зробило неможливим його продаж.

Читайте також: ФГВФО продав стадіон Чорноморець за 193 мільйони

У ФГВФО стверджують, що положення Кримінального процесуального кодексу та закону «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб» прямо забороняють накладення арешту на майно, що належить неплатоспроможному банку.

Передісторія

  • Раніше ці активи виставляли на продаж 13 разів за півтора року – спочатку у системі Prozorro.Продажі, а потім на іноземних майданчиках, проте вони так і не були викуплені.

  • Стартова ціна комплексу будівель стадіону «Чорноморець» склала 1,13 млрд грн. Вартість з того часу впала майже на 40% через відсутність попиту на цей актив.