Після спаду в період карантину в Україні почало відновлюватись споживче кредитування. «Мінфін» з’ясував, які умови зараз пропонують банки за готівковими кредитами, скільки доводиться переплачувати та як з’ясувати реальну річну ставку.

Чи впадуть депозитні ставки нижче інфляції

У держбюджет — 2020 уряд заклав інфляцію 11,6%. Максимальна ставка, яку зараз пропонують великі банки за депозитами у гривні — 13%. Якщо вирахувати з доходу податки, вкладнику залишиться «чистими» приблизно 10,5%. Але дохідність за депозитами продовжує падати.

Послідовник Смолія чи адепт «друкарського верстата»: кого Зеленський бачить головою НБУ

17 липня НБУ може отримати нового керівника: відповідне питання винесено на обговорення до сесійної зали.

Директор МВФ: В інтересах України зберегти незалежність НБУ

Президент Володимир Зеленський провів онлайн-дискусію з директором-розпорядником Міжнародного валютного фонду Кристаліною Георгієвою. За підсумками розмови глава МВФ зробила заяву, повідомляє сайт МВФ.

Електронний кабінет і спрощення роботи ФОПів. Рада ухвалила закон

Верховна Рада ухвалила в другому читанні і в цілому законопроект №2524 про роботу електронного кабінету і спрощення роботи ФОПів.

Готель «Дніпро» пішов з молотка за 1,1 мільярд. Початкова вартість — 81 мільйон

Фонд держмайна України (ФДМ) у ході онлайн-аукціону 15 липня продав київський готель «Дніпро» за 1,1 млрд грн. Про це свідчать дані в системі ProZorro.Продажі.

Mitsubishi восени запустить власну цифрову валюту

У другій половині 2020 року японська фінансова компанія Mitsubishi UFG, яка належить до числа ключових компаній MitsubishiGroup, планує випустити власну криптовалюту.