За його словами, вважалося, що найбільші шанси мали глава Укргазбанку — Кирило Шевченко та голова Ради НБУ Богдан Данилишин.

«Однак Офіс Президента, в ході проведення консультацій з нашими західними партнерами у міжнародних фінансових організаціях, отримали різкі негативні відповіді щодо обох кандидатур. І зараз терміново обговорюються альтернативні кандидати», — повідомив Кухар.

Читайте також: Після Смолія: Що буде з курсом гривні і чи почне НБУ друкувати гроші

Ще один кандидат (голова Райффайзенбанк-Аваль Володимир Лавренчук — ред.) за словами Кухаря відмовився.

«На сьогоднішній день вибір звузився до трьох кандидатур, які заздалегідь мають повне схвалення Вашингтона: Дмитро Сологуб (член правління НБУ), Владислав Рашкован (працює заступником Директора групи країн на чолі з Голландією та Україною МВФ) і Сергій Круглик (очолював міжнародний департамент НБУ при чотирьох голів центробанку)», — каже Кухар, — і за наявною у мене інформацією вибирати будуть з тих, хто не «забруднений» у зв'язках і співробітництві з Гонтарєвої, Смолієм і Порошенка".

Читайте також: Шевченко vs Лавренчук: Рейтинг претендентів на посаду глави НБУ від читачів «Мінфіну»

«Публічно не обсуждающийся пресою Круглик – має найвищі шанси на успіх», — вважає Кухара.

Що відомо про Круглика

Сергій Круглик працював на різних посадах в НБУ та МЗС з 1993 по 2016 рік. У 2000 році був Представником України в Паризькому клубі кредиторів під час реструктуризації українського зовнішнього боргу. Понад 10 років очолював міжнародний департамент і департамент міжнародних банківських зв'язків НБУ.

Читайте також: Відставка голови НБУ. Хто замінить Смолія і що буде з економікою

Протягом 25 років як представник від України брав участь у найбільшій кількості щорічних самітів центральних банкірів, організовуваних МВФ і Світовим банком. Володіє великими особистими зв'язками в міжнародному банківському середовищі.