Аналіз ФРС показав, що найбільші кредитори країни відчували труднощі з тим, щоб змоделювати безпрецедентний спад і програми допомоги, ускладнивши і так безпрецедентну невизначеність щодо того, як банки й економіка в цілому будуть справлятися в найближчі місяці.

Читайте також: ФРС оголосила нові масштабні заходи підтримки економіки США

ФРС не повідомила результатів аналізу стану кожного банку окремо, але прийшла до висновку, що 34 протестованих кредитора можуть понести сукупні втрати за кредитами на суму до $700 мільярдів при найгіршому сценарії «W-образного» економічного відновлення.

Акції банків, включаючи JPMorgan Chase & Co., Bank of America Corp, Citigroup Inc, Wells Fargo & Co і Goldman Sachs Group Inc, упали на позабіржових торгах після цієї новини.

Хоча банки можуть пережити важкий, бурхливий і тривалий економічний спад, деякі з них наблизяться до мінімального рівня вимог щодо достатності капіталу, повідомила ФРС.

Читайте також: У США почалася рецесія економіки — Bank of America

Новий ліміт

З урахуванням цих висновків регулятор встановив новий ліміт на те, скільки банки можуть виплатити інвесторам в якості дивідендів у третьому кварталі. Виплати не зможуть бути вище показників другого кварталу і середнього чистого прибутку за останні чотири квартали.

ФРС також повідомила, що забороняє зворотний викуп акцій принаймні в третьому кварталі. Найбільші банки добровільно припинили викуп акцій на тлі поширення пандемії, але було неясно, як довго це триватиме.

Вперше з часів фінансової кризи 2007-2009 років центробанку довелося кардинально змінити щорічний тест через різке погіршення економічної ситуації.

Читайте також: Глава ФРС США: Поступове відновлення може початися в другій половині цього року

У травні ФРС довелося додати «аналіз чутливості», щоб врахувати реальні економічні потрясіння, які перевершили найгірший сценарій, що передбачався у початковому тесті.

Аналіз показав, що деякі банки більш вразливі, ніж інші. В цілому, за найбільш песимістичним сценарієм рівень достатності капіталу банків знизився до 7,7%, але деякі з них опинилися в небезпечній близькості до мінімального порогу в 4,5%.

Читайте також: ФРС США знизила ключову ставку майже до нуля

Не називаючи конкретних банків, ФРС повідомила, що деякі покладаються на «більш оптимістичні, ніж слід було б» прогнози, що їх планування капіталу «не було продуманим».