За словами Андрія Приходько, інвестори купують права вимоги за позиками не безпосередньо у МФО, а через Simple Invest. Фактично інвестиції здійснюються наступним чином: будь-яка особа може доручити компанії Simple Invest викупити портфель позик, а та сплачуватиме вкладнику наперед визначений дохід.

Компанія бере на себе зобов'язання моніторити портфель мікрофінансових організацій і відбирати для продажу тільки якісні позики. Simple Invest купує портфелі позик лише за умови, що в них не менше 60% постійних клієнтів МФО, які раніше вже брали і повертали позики.

Компанія також стежить за платіжною дисципліною боржників і нараховує дохід. За управління портфелем Simple Invest бере комісію, а інвесторам сплачує фіксований дохід — 23% річних у гривні.

Ефективна ставка за кредитами в МФО, з якими співпрацює Simple Invest, становить 522% річних, зазначив Андрій Приходько. Така ставка дозволяє перекрити втрати навіть у тому випадку, якщо деякі позичальники не повертають борги.

Читайте такожЕкономічна криза не вплинула на якість обслуговування кредитів під заставу

Щоб зменшити ризики Simple Invest також проводить аудит роботи МФО: аналізує операційні результати компанії і поточну прибутковість бізнесу.

Щоб почати заробляти на інвестиціях в МФО, треба зареєструватися на сайті www.simpleinvest.com.ua.

Як це працює в світі

Інвестування в ринок вже виданих кредитів гарно працює в світі. Найвідоміший проект — глобальний маркетплейс з інвестування в кредитний ринок — Mintos, який був створений у 2015 році. З його допомогою МФО з різних країн, включаючи Україну, сумарно залучили понад 5 млрд євро. В операціях брали участь понад 289 тис. інвесторів з 66 країн. Серед українських МФО платформу Mintos використовують Alex Credit, SOS Credit, E-cash та Finko.

Запрошуємо взяти участь у вебінарі від SimpleInvest

Ви дізнаєтеся про новий для України спосіб інвестувати гроші в небанківські компанії і заробляти на цьому:

  • Що таке інвестиції в онлайн-МФО
  • Як працює цей бізнес в Європі
  • Співвідношення ризиків і доходу для вкладника
  • Як Simple Invest допоможе заробляти 23% річних вже зараз
  • Підводні камені і нюанси, про які слід знати інвесторам

Коли: 23 червня, о 12:00
Участь безкоштовна, реєстрація — за посиланням