Як заклади відновлюють діяльність
Зазначається, що після послаблення карантину у другій половині травня відновило діяльність 70% закладів громадського харчування.
Читайте також: Якими стануть ресторани після карантину
Середня виручка
«Середня виручка після відкриття літніх майданчиків склала 50% від докризового періоду. Для порівняння, на початку квітня ця цифра становила 33% і 22% відповідно», — йдеться у повідомленні.
«За чотири тижні квітня-травня падіння обігу у невеликих ресторанів середнього і невисокого сегменту склало в середньому 58%, у барів — 53% порівняно з чотирма тижнями до карантину. Бургерні і кафе втратили 45% і 43% відповідно. Кав'ярні за цей період в середньому втратили 12% від докарантинних продажів.
Читайте також: 40% кафе й ресторанів можуть не відкритися після карантину — депутат
Найменше просіли заклади, які і до карантину працювали тільки на доставку, — лише на 4%», — зазначили в Poster.
Дослідження компанії Poster базується на операційних даних близько 4000 закладів України. Вважається, що заклад не зупинив роботу на карантині, якщо були продажі протягом хоча б половини днів карантину.
Читайте також: Онлайн-ресторани, старе кіно в кінотеатрах і порожній ресепшн в готелі. Як зміниться робота після карантину
Раніше повідомлялося
- З початку карантину із 30 тисяч підприємств у сфері громадського харчування 12 тисяч були ліквідовані як суб'єкти господарської діяльності.
- Раніше платформа Опендатабот поділилася результатами дослідження — як змінилося життя українського бізнесу за час карантину.
- Обсяг ринку громадського харчування в Україні в 2019 році оцінювався приблизно в 50 000 закладів. Більшість із них не змогли швидко перебудуватися на доставку або організувати продаж на винос.
- За даними компанії Poster, після двох тижнів карантину 63% українських кафе і ресторанів припинили роботу.