Обережно, шахраї

«Фонд гарантування вкладів попереджає про шахрайські дії деяких компаній, які свідомо вводять в оману своїх клієнтів, пропонуючи за певну плату своє «сприяння» у повернення коштів кредиторам неплатоспроможних банків, зокрема, вкладникам 200+ і юридичним особам. Закликаємо кредиторів бути обачними і утриматися від оплати таких «послуг», – наголошується в повідомленні.

Якщо під час задоволення кредиторських вимог засоби повернулися на рахунок неплатоспроможного банку у зв'язку зі зміною реквізитів кредитора, то Фонд перераховує такі кошти на депозит нотаріуса.

Гроші у нотаріуса

За даними Фонду, за 2019 і п'ять місяців 2020 року було здійснено перерахування на депозит нотаріусу близько 76 млн грн, які належать кредиторам. Про надходження грошових сум нотаріус повідомляє кредиторів і на їх вимогу видає грошові суми, що такі кошти нотаріуси зберігають на своїх рахунках до моменту звернення власника за ними, але не більше 3-х років.

Читайте також: Кредитори банків-банкрутів отримали 2,3 мільярда гривень

Скільки виплачено з початку року

У повідомленні також вказується, що з початку 2020 року Фонд виплатив кредиторам в цілому 4,3 млрд грн, зокрема, кредитори неплатоспроможних банків четвертої черги отримали 472 млн грн, сьомої черги – 153 млн грн.