Джерела пенсійних виплат

Міністерство оцінює обсяг накопичень за цією програмою у 15,6 млрд грн у перші п'ять років від більш ніж 135 тис. осіб.

«Джерелом фінансування пенсійних виплат із солідарної системи (до повного переходу на виплати за НППС) і формування пенсійних активів у НППС будуть страхові внески, які сплачуватимуть роботодавці за рахунок підвищеної ставки ЄСВ на заміну механізму відшкодування витрат на виплату і доставку пільгових пенсій», — ідеться в пояснювальній записці.

Читайте також: Пенсійний фонд назвав розмір середньої зарплати за 2019 рік

Які програми пропонує законопроєкт

Законопроєкт передбачає три професійні пенсійні програми.

  • Перша — дає право на отримання пенсійних виплат після 50 років і роботі на шкідливих професіях (так званий список №1) від 10 років у чоловіків і від 7,5 років у жінок
  • Друга — після 55 років і роботі за списком №2 від 12,5 років у чоловіків і від 10 років у жінок.
  • Третя — дає можливість добровільно вступити до НППС на умовах, визначених у колективних договорах і на отримання пенсійних виплат після досягнення 55 років.

Які доплати передбачено для роботодавців

За першою програмою роботодавцям доведеться додатково до 22% ЄСВ платити ще 15%, у програмі №2 — 7%, в програмі №3 — від 3% за погодженням із працівниками.

Читайте також: Третина пенсіонерів в Україні отримує пенсію 2000 гривень

Як це працюватиме

Згідно із законопроєктом, страхові внески, які надійдуть за учасників НППС, Пенсійний фонд України скеровуватиме до недержавних пенсійних фондів (НПФ) і страхових компаній (СК), авторизованих Нацкомісією з цінних паперів та фондового ринку.

Учасники системи зможуть самостійно вже з жовтня цього року обирати НПФ і СК (принцип «пенсійні кошти ходять за учасником»), однак якщо вони протягом трьох місяців не зробили вибору, то НПФ буде визначено автоматично за порядком Пенсійного фонду України.

Накопичуйте на пенсію з НПФ «Династія»: 22,9% річних в гривні +50 балів від «Мінфіну»

Плюси такої системи

Мінсоцполітики зазначає, що плюсом переходу до фондованої системи пенсійного забезпечення є відокремлення таких активів від діяльності підприємств, а також можливість успадкування таких коштів.

Окрім того відомство зазначає, що роботодавці вищезазначених категорій працівників, які сьогодні в значному обсязі здійснюють відшкодування витрат на виплату і доставку пільгових пенсій, платитимуть тільки за тих працівників, які фактично працюють і зможуть заощадити.

Читайте також: У ПФ розповіли, від чого залежить розмір пенсії за віком

Водночас за відсутності сьогодні у підприємства таких пенсіонерів витрати роботодавця зростуть.

Очікуваний обсяг надходжень від роботодавців

Очікуваний обсяг надходжень від роботодавців на відшкодування пільгових пенсій у наступні п'ять років становитиме 31,9 млрд грн.

У разі ухвалення законопроекту такі надходження становитимуть 26 млрд грн до солідарної системи і 15,6 млрд грн — до НППС. А зниження надходжень до солідарної системи буде компенсовано погашенням боргів роботодавцями, яким дозволять на п'ять років розстрочити сплату цих боргів.

Читайте також: Індексація пенсій. На пенсіонерах заощадили 30 мільярдів