«У ЮНІСЕФ світова статистика, вони порівнюють прожитковий мінімум, а в цілому середня зарплатня у нас менша. Це не зовсім адекватна (у хорошому сенсі) інформація про Україну.

Читайте також: На скільки зростуть зарплати українців у 2020 році: консенсус-прогноз

… Здається оцінюються, всі люди які отримуватимуть 5-6 тисяч гривень. І вони вважають, що вони бідні. Так — це дуже маленька зарплата у порівнянні з європейськими чи американськими стандартами. У них $250 - це мізерні зарплати. У нас — це теж маленька зарплата, але не є бідністю», — заявив гарант.

Читайте також: У скрутному фінансовому становищі опипиниться кожна друга українська сім'я з дітьми — ЮНІСЕФ

Президент підкреслив, що у найближчі місяці прем’єр-міністр Денис Шмигаль має показати програму збільшення мінімальних зарплат.

Нагадаємо

Кабмін змінив підхід до розрахунку сукупного доходу сім'ї при визначенні права сім'ї отримувати соціальну допомогу від держави. Відповідне рішення уряд ухвалив 22 квітня.

Раніше президент Володимир Зеленський заявив, що планує підняти зарплати українців до рівня польських за час своєї каденції.

За даними Держстату, середня номінальна зарплата в Україні за березень склала 11 446 грн, що на 11,8% більше в річному вимірі та на 5,5% (599 грн) більше, ніж в лютому.