Скільки надійшло в Україну

Згідно із даними, у першому кварталі 2020 року через карткові платіжні системи були направлені в Україну $ 505 млн (17,4%), а за кордон — $ 106 млн (68,8%), що відповідно на 3,6% та на 41,3% більше, ніж за аналогічний період в 2019 році.

Крім того, середня сума одного переказу в країну зросла на 4% — до $ 361, а з України — на 40% до $ 447.

Читайте також: Через коронавірус перекази заробітчан зменшаться на мільярд доларів

Найпопулярніші «коридори» переказів

«Найпопулярніші „коридори“ переказів не змінилися: в Україну найбільше коштів надійшло зі США, Ізраїлю, Італії, РФ, Польщі, з України найбільше відправлено в РФ, Грузію, Азербайджан, США, Туреччину», — йдеться в повідомленні.

Читайте також: Нацбанк знизив очікування щодо переказів трудових мігрантів в Україну

Перекази в межах України

Збільшився також і обсяг переказів у межах України через системи переказу коштів – до 58,3 млрд грн, що на 36% більше, ніж минулоріч.

75% переказів у межах України забезпечила трійка лідерів внутрішньодержавних систем:

  • NovaPay (платіжна організація «Пост фінанс») – 39,6% всіх переказів;
  • поштовий переказ (платіжна організація «Укрпошта») – 23,7%;
  • «Фінансовий світ» (платіжна організація «Українська платіжна система») – 11,9%.

Скільки заробітчани переказали у 2019 році

Обсяг приватних грошових переказів в Україну в 2019 році, за офіційним і неформальними каналами, склав $12,017 мільярда. Це на 8% більше показника за 2018 рік.

Найбільший обсяг коштів в Україну надійшов з Польщі – $3,686 мільярда, Росії – $1,234 мільярда, Чехії – $1,113 млрд, США – $984 мільйони, Великобританії – $601 мільйон.

Читайте також: Куди подінуться наші заробітчани після карантину

Раніше повідомлялося

  • За розрахунками Кабміну, від початку запровадження карантину до України повернулося 2 мільйони трудових мігрантів. Влада розробляє вигідні програми кредитування та інші пропозиції, щоб спонукати мігрантів залишитися вдома.
  • Уряд планує створити нові робочі місця в соціальній, бюджетній сферах та у «великому будівництві» — будівництві та ремонт доріг та об'єктів соціальної інфраструктури.
  • Також запустять іпотечні програми, щоб допомогти заробітчанам, які повернулися в країну. На думку Зеленського, частина українських заробітчан повернулася в країну не тимчасово.