Головна умова

Всі українці, які мають намір працевлаштуватися за кордоном, повинні бути забезпечені медичним страхуванням.

Читайте також: Куди подінуться наші заробітчани після карантину

«Дійсно, однією з умов, про які я вже вів розмову з закордонними партнерами є те, що українці мають бути забезпечені медичним страхуванням. Тобто якщо людина захворіла з різних причин, її мають лікувати там, де ці люди знаходяться, де це безпечно, де гарна якість медицини. По кожному конкретному випадку приймає рішення сама людина, де вона хоче лікуватись. Це право людини», — пояснив він.

Передісторія

Раніше уряди Ізраїлю, Фінляндії та Австрії вже звернулися до України з приводу працевлаштування українських громадян. Зокрема, планується масштабна відправка українських заробітчан до Ізраїлю, де на них чекають понад 40 роботодавців.

Читайте також: В Україну повернулося 2 мільйони заробітчан. Як уряд планує їх утримати

В уряді заявили, що дозволять здійснювати чартерні рейси з українськими заробітчанами. Однак, працевлаштування та відправка українців за кордон повинні бути організовані. Уряд чекає на звернення урядів країн щодо працевлаштування українців.

Читайте також: В Кабміні повідомили, як будуть випускати сезонних заробітчан за кордон

За даними асоціації українських заробітчан, в Україну з-за кордону повернулися максимум 450-500 тисяч громадян. Соціологи впевнені, що переважна більшість цих заробітчан повернеться за кордон після відкриття кордонів.

 Страхування від COVID-19. Виплата до 50 тисяч гривень