Втім, як новий фінмоніторинг буде працювати насправді, не знають поки навіть банкіри, яким ще належить розібратися в нюансах нових правил і вимогах.

Читайте також: Закон про фінмоніторинг: чорт ногу зломить

У будь-якому випадку експерти пророкують, що блокувань клієнтських операцій і грошей на рахунках стане помітно більше, як мінімум попервах. Банки будуть просто перестраховуватися.

В той же час є відчуття, що банківський сектор з початку року вже пробує застосовувати режим підвищеної пильності. Відгуки клієнтів банків на порталі «Мінфін» рясніють численними прикладами того, як банки блокують суми, що надходять або перекази, які намагаються здійснити клієнти.

Читайте також: Чотири міфу про закон про фінмоніторинг. Як буде насправді

Ми вирішили запитати у читачів, чи доводилося їм стикатися з блокуванням коштів до 28 квітня і після вступу в силу нового законодавства у сфері фінмоніторингу.

Також пропонуємо ділитися своїм досвідом в коментарях. Результати опитування читайте незабаром на порталі про фінанси та інвестиції «Мінфін».

Підписуйтесь на наші канали в телеграм — «Мінфін» і «Економіка та коронавірус» а також на канал «Мінфіну» в YouTube, щоб бути в курсі останніх новин та тенденцій.

Постійно оновлювану статистику про поширення коронавіруса в Україні і світі дивіться у в спеціальному розділі «Мінфіну».

.
.