«Акція перший кредит під 0% демонструє ринку, наскільки довго компанія налаштована  працювати зі своїми клієнтами. Адже якщо вона розраховує на разовий дохід з операції, зрозуміло, що таку акцію вона не розпочинатиме», — пояснив він.

Авжеж, деякі позичальники «ходять по колу», беручи кредити під 0% у різних МФО, пояснив СЕО Dinero.

Водночас, за його словами, впродовж року до компанії за другим кредитом повертається до 90% тих позичальників, які брали в борг під 0%. Другий та наступний кредити таким клієнтам надаються вже під вищі відсотки.

*Законодавство забороняє фінкомпаніям видавати кредити під 0%. Тому фактично маються на увазі кредити під символічний відсоток — 0,01% річних. 

Альтернативний заробіток

За словами управляючого директора чеської Creamfinance Владислава Сиганевича, є й інша причина, чому мікрофінансовим компаніям вигідно надавати безвідсоткові кредити. «Основний інструмент для заробітку – це продаж продовження кредиту», — пояснив він. Тобто клієнт, який взяв кредит під 0% і не може повернути його вчасно, платить комісію за можливість пізніше повернути борг.

Хто дає кредити під 0%

Наразі в Україні кредити під 0% (фактично під 0,01%) дають 11 МФО. З їхнім повним списком можна ознайомитись у рейтинзі МФО, який підготував «Мінфін».

Сума максимального кредиту, який можна взяти за умовами цих акцій у різних МФО, коливається від 3 до 12 тис. грн. Термін кредитів — від 5 до 30 днів.

Розіграш призів 

Відзначимо, що під час вебінару були розіграні традиційні призи від партнерів - Park House. BlankNote, Vepryk, Sotto Voce Beauty.