Гроші для бізнесу

«Ми розуміємо, що малий та середній бізнес не має достатньо запасу міцності. Саме цим людям ми маємо допомагати і сьогодні розглянули питання про спрощення процедур для підтримки підприємців. Уряд запропонував зміни, що дадуть змогу отримувати кредити в банках під державні гарантії», — прокоментував прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Читайте також: Уряд найближчим часом змінить програму кредитів «5-7-9%». Частка тіла кредиту зросте

Навіть якщо підприємець не зможе показати дохід, оскільки не працював під час карантину, він все одно зможе отримати кошти.

Як видаватимуть гроші

Гарантії надаватимуться Міністерством фінансів за пулом кредитів суб’єктів господарювання, які будуть видаватись банками-кредиторами.

Після затвердження парламентом відповідних змін до Бюджетного кодексу та закону про державний бюджет на 2020 рік, Уряд окремими рішеннями встановить умови відбору банків та порядок надання таких гарантій.

Читайте також: Доступні кредити 5-7-9%. З 1 березня банки видаватимуть позику без застави

Повернення кредитів буде гарантуватись через надання відповідного майнового забезпечення виконання зобов’язань перед банком-кредитором.

Надання часткових державних гарантій на портфельній основі – це інструмент допомоги бізнесу, який дозволить підтримати українську економіку в складний період, дати можливість суб’єктам господарювання розвиватись, а громадянам – працювати.

Допомога бізнесу

Уряд ще більше розширив можливості рефінансування діючих кредитів бізнесу за умови збереження робочих місць та зарплат найманим працівникам. Відповідні зміни прийняті в програму «Доступні кредити 5-7-9%».

 Обрати кредит готівкою