Результати опитування

Більшість опитаних констатують, що нинішня ситуація негативно вплинула на фінансове становище їхньої родини. Зокрема, 13% відчувають труднощі із вчасною сплатою рахунків за ЖКГ, мобільний зв'язок тощо.

Читайте також: Майже кожен другий скоротить витрати і намагатиметься зберегти роботу

Щодо тривалості обмежувальних заходів, то більшість українців (76%) підтримують рішення про продовження карантину до 11 травня. Водночас не готові до більш тривалих обмежень 42% українців.

Читайте також: Карантин з користю. Хто найбільше заробляє на ізоляції

Що кажуть читачі «Мінфіну»

  • Майже чверть опитаних читачів «Мінфіну» мають достатньо заощаджень, щоб протриматись в карантині півроку і більше. Такі результати опитування, яке ми проводили 2 квітня.
  • 42% учасників опитування підтвердило, що вони продовжують працювати, отримувати зарплату і тому можуть не турбуватися про заощадження.
  • Майже чверть – 24% вважають, що їхні заощадження дозволять жити в ізоляції півроку і більше. У сукупності стільки ж – 24% — читачів розраховують протягнути від 1 до 3 місяців, не маючи стабільного джерела доходу.
  • Зовсім не готових до кризи виявилося не так багато: 6% опитаних вважає, що фінансові запаси вичерпаються за 1-2 тижні, а 4% визнає, що не має ні роботи, ні заощаджень і вже змушені жити в борг.

Читайте також: Карантин. Настрої бізнесу різко погіршилися (опитування)

Раніше повідомлялося

  • Якщо обмежувальні заходи триватимуть довго, багатьом малим компаніям доведеться істотно скорочувати витрати, реорганізовувати бізнес, шукати інвесторів або повністю згортати свою діяльність. Про це раніше заявили в Європейській бізнес-асоціації.

Отримати кредит до зарплати

Проєкт Rubicon — це CATI-опитування ролінгового формату. Опитування проводилось з 28 березня по 24 квітня. У ньому взяли участь 5620 респондентів.