Що таке Visа Secure

«Visа Secure пропонує правила й політики, яких повинні дотримуватися торгово-сервісні підприємства і банки-емітенти, щоб провести аутентифікацію транзакцій під час онлайн-покупок і верифікувати власника картки до авторизації платежу», — йдеться в повідомленні.

За допомогою оновленого протоколу власник картки може підтвердити свою особу перед банком-емітентом або іншою організацією, яка випустила карту, під час здійснення платежів в інтернет-магазині або в момент проведення транзакції без пред'явлення фізичної карти.

Читайте також: Visa і Mastercard можуть підвищити комісії на операції з картами

Переваги

Торгово-сервісним підприємствам і банкам Visa Secure допомагає краще виявляти і запобігати спробам шахрайства за рахунок більш ніж 10-кратного збільшення обсягу даних, які стають доступні емітентам.

Натомість покупці отримують можливість більш зручним і безпечним способом проводити оплату з використанням різних каналів.

Читайте також: У НБУ пояснили, коли банкам дозволено блокувати платіжні картки під час карантину

Нагадаємо

  • Компанія Visa оголосила про збільшення лімітів для безконтактних транзакцій, під час проведення яких не потрібна аутентифікація власника картки. Для України цей ліміт збільшено до 1500 гривень.
  • З початку квітня Приватбанк знизив тарифи на «безпечні для здоров'я» міжнародні перекази за допомогою карт Visa.
  • Зараз миттєвий переказ з картки Visa закордонного банку на карту Visa Приватбанку через веб або мобільну версію Приват24 можна здійснити за нижчим тарифом 1,5% від суми переказу.