Безробіття зростає

Кількість безробітних на 86,5 тисяч, або на 27% більше ніж на цю ж дату минулого року (станом на 16 квітня 2019 року кількість безробітних становила 314,4 тисячі).

«За час з початку карантину, тобто починаючи з 12 березня в службі зайнятості зареєструвалося 89,2 тисячі безробітних (статистика оновлюється щодня)», — додали в міністерстві.

Читайте також: Вірус безробіття: як бізнес вирішує питання з працівниками

Передісторія

За даними Держстату, кількість безробітного населення у віці 15-70 років складала 1,6 млн осіб у четвертому кварталі 2019 року.

У той же час у грудні 2019 року в Україні було офіційно зареєстровано 338,2 тисяч безробітних, що на 49,3 тисяч більше, ніж у листопаді 2019 року (259,3 тисяч).

Читайте також: Вакансії для роботи онлайн зросли на третину

За даними Торгово-промислової палати України, кількість безробітних в Україні за місяць карантину, запровадженого урядом для боротьби з коронавірусом, зросла на 1,0-1,3 млн осіб, і становить близько 2,5-2,8 млн осіб.

Карантинні хроніки

Вплив пандемії українці почали відчувати з 12 березня. З цього дня в країні запроваджено карантин.

Уряд також ввів ряд заходів, спрямованих на недопущення скупчення людей:

  • Призупинено роботу навчальних закладів, забороняється діяльність бізнесів, що приймають відвідувачів, – ресторанів, кафе, ТРЦ, фітнес-центрів.
  • Під суворим табу проведення всіх масових заходів.
  • З 15 березня держава на два тижні закрила кордони для іноземних громадян, а з 17 березня — повністю закрито авіасполучення.
  • З 23 березня право на проїзд в громадському транспорті мають тільки працівники критичної інфраструктури – медики, рятувальники, поліцейські, працівники продуктових магазинів і стратегічних підприємств. Чимало людей зараз просто не в змозі дістатися до робочих місць.
  • 25 березня уряд ввів режим надзвичайної ситуації і продовжив карантин ще на місяць – до 24 квітня.
  • З 1 квітня карантинні заходи посилено у зв'язку зі збільшенням випадків зараження коронавірусом.

Читайте також: Чим надзвичайна ситуація відрізняється від надзвичайного стану