«Новий уряд і НБУ працюють над новою програмою з урахуванням змінених умов зовнішніх ринків. Працює непогано», — повідомив він.

Також, за словами Рашкована, персонал Фонду щодня спілкується з урядом і НБУ та працює над програмою, розуміючи, що змінилися умови зовнішніх ринків.

Дистанційне спілкування

Як повідомив Рашкован, робота проводиться через вебконференції, що для МВФ звично. «Для нас webex, polycom, skype — досить звичайні засоби комунікації. Так що на продуктивності праці карантин особливо не позначається», — пояснив він.

Що потрібно зробити

Як раніше повідомляв прем'єр-міністр Денис Шмигаль, з восьми параметрів, які МВФ просив виконати Україну, у нас залишається домашнім завданням два.

Які саме він не уточнив, але, швидше за все, мав на увазі прийняття закону про ринок землі і так званий «антиколомойский» закон.

В той же час народні депутати відклали розгляд закону про ринок землі, хоча раніше Верховна Рада планувала розглянути його 17 березня.

Про нову програму співпраці з МВФ Україна домовилася в грудні минулого року. Вона розрахована на 3 роки і передбачає допомогу в розмірі $5,5 млрд.