Як повідомляє видання, на наступний день після того, як президент Дональд Трамп визнав, що спад у США точно буде «поганим», економісти одразу спростували свої попередні прогнози, що рецесії вдасться уникнути.

Прогнози аналітиків

  • Команда Morgan Stanley заявила, що глобальна рецесія є її «базовим сценарієм» і цього року темпи росту світового ВВП впадуть до 0,9%.

  • Економічна команда Goldman Sachs спрогнозувала ослаблення росту економіки до 1,25%. S&P Global також оприлюднила свій прогноз, у ньому зростання очікується на рівні 1-1,5%.

Читайте також: Коронавірус і фінансова криза. Що буде з економікою України

  • Видання наголошує, що спрогнозований спад не буде настільки болючим, як падіння до 0,8% в 2009 році. Однак пронози виявились гіршими, ніж спади 2001 року та початку 1990-х років.

  • І Morgan Stanley, і Goldman Sachs заявили, що можна чекати на відновлення економіки у другому півріччі, однак не варто забувати про ризики, які загрожують ще більш кардинальним спадом.

  • На думку аналітиків, основний збиток від впливу COVID-19 і жорстких фінансових умов принесе матеріальний шок для світової економіки, враховуючи закриття на карантин заводів, фабрик, шкіл, ресторанів, магазинів по всьому світу.

Читайте також: COVID-19: обвал котирувань, криза туризму і валютна паніка

  • Перспективи можуть погіршитись, якщо епідемія триватиме довше, ніж очікувалось. Заморожування ринків або повільна реакція з боку урядів також розглядаються як загрози.

Читайте також: Через коронавірус Китай закачає у власну економіку 156 мільярдів євро