Що потрібно, щоб стати учасником програми

Достатньо мати чи відкрити рахунок у Приватбанку і подати заявку на спеціальній сторінці https://privatbank.ua/business/5-7-9.

Умови кредитування

  • В рамках програми «Доступні кредити 5-7-9%» українські підприємці можуть отримати кредит (або кілька кредитів) на створення та розвиток бізнесу терміном до 5 років в сумі до 1,5 млн грн (по всій групі пов'язаних осіб за весь період дії програми).

Читайте також: Уряд найближчим часом змінить програму кредитів «5-7-9%». Частка тіла кредиту зросте

  • При цьому держава компенсує підприємцю частину відсотків по кредиту — ставки складають від 5% до 9% річних, залежно від кількості створених робочих місць, з можливістю щоквартального зниження відсоткової ставки.

Читайте також: Доступні кредити 5-7-9%. З 1 березня банки видаватимуть позику без застави

Що відомо про попит на кредити

  • Програму офіційно запустили 3 лютого. В уряді повідомили, що на участь у програмі подалося 17 тисяч підприємців.

  • Найбільше заявок було зареєстровано в Київській області — на суму 503,9 млн грн. На другому місці — Вінницька область — на 155 млн грн.

Читайте також: Дешеві кредити для бізнесу. Охочих виявилося більше, ніж закладених грошей у бюджеті

  • При цьому лідером за кількістю виданих пільгових кредитів стала Вінницька область. Підприємці звідти лише за два тижні роботи програми вже отримали кредитів на суму 3,8 млн грн.

 Обрати кредит готівкою

Передісторія

Приватбанк та Фонд розвитку підприємництва підписали угоду про співпрацю в рамках держпрограми розвитку підприємництва 31 січня 2020 року.