Верховна Рада призначила прем'єр-міністром України Дениса Шмигаля, який до цього обіймав посаду віцепрем’єр-міністра України — міністра розвитку громад та територій України. За відповідне рішення проголосував 291 депутат.

Як Уманський будуватиме відносини з МВФ та віддаватиме борги

Вчора екс-міністр фінансів Оксана Маркарова представила колективу Мінфіну свого наступника — Ігоря Уманського. В міністерстві він не новачок: Уманський встиг попрацювати в командах більшості прем’єрів незалежної України, що свідчить про його вміння знаходити компроміси.

FinAwards 2020: «Мінфін» та Finance.ua нагородили кращі банки країни

28 лютого відбулася знакова подія – FinAwards 2020. «Мінфін» та Finance.ua нагородили найкращих банкірів і обрали найяскравіші банківські продукти року.

Аналітики спрогнозували курс гривні на кінець 2020 року — Focus Ukraine

У короткостроковій перспективі обмінний курс гривні у відношенні до долара США буде коливатися в діапазоні 24,2 -25,2 грн/$. Але до кінця року девальвація може посилитися. До такого висновку прийшли аналітики Райффайзен Банку Аваль у своєму огляді Focus Ukraine.

Які мають бути ставки за депозитами, щоб іпотека подешевшала до 10% — банкір

Ставки за депозитами у гривні мають впасти до 6% річних. Тоді банки матимуть змогу надавати іпотечні кредити під 10% річних. Такі розрахунки навів експерт у банківській сфері, член наглядової ради Ощадбанку Тарас Кириченко у інтерв’ю «Мінфіну».

Хто побудував киянам 20 тисяч нових квартир

«Мінфін» проаналізував, які забудовники можуть записати у свій актив досягнення минулого року. Хто будував більше, а хто залишив своїх інвесторів у розбитого корита.

Як підготуватися до світової кризи і заробити на ній (відео)

Світова економіка розвивається циклічно. За зростанням йде падіння, і навпаки. Зараз багато фінансистів пророкують світову кризу 2020 року. У новому відео на youtube-каналі «Мінфіну» наш експерт Олексій Козирєв розповість про чинники, які сприяють світовій кризі і про те, як людям підготуватися до неї.