Коли банк було ліквідовано

Фонд гарантування повідомляє про завершення 26 лютого 2020 року виплати гарантованих сум відшкодування коштів вкладникам БГ Банку та припинення реєстрації банку як юридичної особи. 

Як зазначають у Фонді, у межах виплати гарантованого відшкодування вкладники БГ Банку отримали 270,85 млн грн, що становить 97,3% від загальної гарантованої суми.

Читайте також: Депозити населення зросли на 36,09 мільярда (інфографіка)

Що відомо про банк

Нагадаємо, що НБУ ухвалив рішення ліквідувати БГ Банк у лютому 2015 року.

Банк пов'язують із сином колишнього генерального прокурора Віктора Пшонки Артемом.

Фонд гарантування виявив маніпуляції з ліквідними активами БГ банку незадовго до віднесення його до категорії неплатоспроможних.

Раніше повідомлялося

  • Загальна сума вкладів фізичних осіб у банках, які є учасниками ФГВФО, на 1 лютого 2020 року склала 487,3 млрд грн. Порівняно із січнем сума вкладів зросла на 13 мільярдів.

Порівняти ставки за депозитами в гривні, доларі та євро

  • Сума вкладів фізичних осіб у банках-учасниках Фонду гарантування вкладів (усі банки, окрім Ощадбанку) за 2019 рік збільшилася на 36,09 млрд грн.
  • Державний Ощадбанк стане учасником Фонду гарантування вкладів фізосіб з 1 липня 2020 року.
  • Чинна система гарантій держави по усім 100% коштів фізосіб буде замінена на гарантії до 200 тисяч грн на одного клієнта.
  • Якщо вклад, залучений Ощадбанком до 1 липня 2020 року, перевищує граничний розмір відшкодування коштів за вкладом, то частину вкладу, що не підлягає відшкодуванню за рахунок коштів Фонду, гарантуватиме держава.