«Експерти МВФ почали роботу в Києві», — йдеться в повідомленні.

Читайте також: В МВФ описали три сценарії розвитку економіки України

Останній візит МВФ

З 14 по 22 листопада 2019 року в Києві працювала місія Міжнародного валютного фонду.

Підсумки роботи

«Команда фахівців МВФ провела конструктивні та плідні обговорення з представниками влади України. Місія МВФ віддала належне істотному прогресу, який був досягнутий в останні кілька місяців на шляху просування реформ та дотримання зваженої економічної політики», – заявив глава місії Рон ван Роден.

Читайте також: Коли Україна отримає гроші МВФ

Він зазначив, що місія досягла помітного подальшого просування в дискусіях щодо заходів і реформ, які можуть лягти в основу нової програми.

Раніше повідомлялося

  • 16 лютого 2020 року президент Зеленський зустрівся з директором-розпорядником Міжнародного валютного фонду Кристалиною Георгієвою. Зеленський обговорив з директором МВФ судову реформу і законопроект про банки.
  • 11 грудня 2019 року Україна домовилася з Міжнародним валютним фондом про нової програми співпраці на три роки. Фонд пообіцяв допомогу в розмірі $5,5 млрд.

  • Рішення про нову програму має затвердити Рада директорів фонду, але точної дати затвердження поки немає.

  • Голова НБУ Яків Смолій в грудні 2019 року заявляв, що рішення може бути затверджено у першому кварталі 2020 року.

Читайте також: Скільки Україна повинна виплатити МВФ в цьому році (графік виплат)

  • Нова програма МВФ передбачає нові реформи і продовження вже розпочатих. Для отримання першого траншу Україна повинна виконати ряд попередніх дій. Серед важливих для МВФ пунктів: запуск ринку землі та захист неплатоспроможних банків від повернення недобросовісним екс-акціонерам.