Що говорять у Кабміні

  • «Президент доручив нам дати загальну пропозицію щодо архітектури зарплат. Протягом останнього тижня я проводив цю роботу», — сказав Дубілет.

  • За його словами, вже створена презентація з описом нової архітектури зарплат, прем'єр-міністр і президент повинні дати свою резолюцію на цю пропозицію.

Читайте також: В Кабміні переглянуть зарплати топ-менеджерів

  • «Ми пробували звести все в єдину систему для того, щоб, з одного боку, була зрозуміла логіка співвідношення зарплат в різних органах, з іншого боку, щоб було зрозуміло, до яких конкретних показників прив'язана змінна частина. А з третього боку, щоб це було прийнятно для суспільства, але ми могли дати відповідь на питання фахівців, яких ми хочемо залучити», — пояснив міністр.

Для кожної посади будуть свої KPI і підходи.

Як хочуть нараховувати зарплату першим особам

«Наприклад, згідно з тією пропозицією, яку я зробив, у президента, прем'єра і спікера, як перших осіб, премія прив'язана до зростання ВВП… У кожного з міністрів зарплата може бути прив'язана до того, що він безпосередньо зробив, наприклад, до щоквартального звіту. У депутатів може бути прив'язка до якихось своїх показників. Найпростіше — це по тому, наскільки вони беруть участь у сесії і комітетах», — розповів Дубілет.

Що з зарплатами топ-менеджерів держкомпаній

  • Зарплати топ-менеджерів держкомпаній, за його словами, ще обговорюються. Головне, щоб вони були ринковими, але менше, ніж у приватному секторі, зазначив міністр.

  • «Ми повинні об'єктивно оцінити ринковий розмір і відняти якийсь відсоток, тому що в держсекторі ти повинен отримувати менше, ніж ринок. Це все попередні сирі думки, у нас йде дискусія», — заявив міністр.

Читайте також: Кабмін оприлюднив зарплати міністрів. Найбільше отримує Аваков

Передісторія

  • Під час зустрічі з прем'єр-міністром президент Володимир Зеленський доручив Кабміну врегулювати ситуацію з преміями в Нафтогазі.

  • Президент підкреслив, що в разі, якщо уряду не вдасться врегулювати ситуацію з преміями, за справу візьмуться юристи. Мова йде про премії топ менеджерам Нафтогазу, передбачених за отримання компенсацій від російського «Газпрому».

  • Раніше повідомлялося, близько $29 млн (1%) із отриманих від Газпрому $2,9 млрд боргу підуть на виплати премій топ-менеджерам НАК «Нафтогаз України».

Раніше повідомлялося

  • Кабінет міністрів змінив принципи оплати праці і встановив сітку зарплат для топ-чиновників.
  • За словами прем'єр-міністра, держслужбовці всіх рівнів повинні отримувати гідну зарплату, щоб у них не було спокуси зловживати своїм службовим становищем.

Читайте також: У «Слуги народу» назвали фейком інформацію про підвищення зарплат депутатам до 100 тисяч