Україна розмістила 10-річні єврооблігації на 1,25 млрд євро. Цінні папери випущені під 4,375% річних. Загальний попит на цінні папери склав 4,3 млрд євро.

Виплата боргів Україною в 2020 році: що буде з курсом (відео)

В цьому році країні потрібно виплатити величезну суму кредиторам: $17 млрд. Перша виплата відбудеться вже в січні. Як це вплине на курс — розповідає фінансовий експерт «Мінфіну».

Нові правила фінмоніторингу: За що банки будуть блокувати рахунки і доносити на клієнтів

Вже через 3 місяці банки подвоять пильність і почнуть з особливим завзяттям блокувати підозрілі операції клієнтів. Причина проста: новий «антивідмивний» закон в рази збільшив розмір штрафів для суб'єктів моніторингу за недбайливе виконання обов'язків.

Електронний перепис. Уряд назвав кількість населення в Україні (інфографіка)

За даними на 1 грудня 2019 року, в Україні проживає 37 млн 289 тисяч осіб. Про це повідомили в уряді. Чому нас стало менше.

Голосуйте за улюблений банк. Став відомий склад учасників конкурсу FinAwards 2020

28 лютого буде оголошено переможців конкурсу FinAwards2020. Участь у заході візьмуть 29 банків. Переможців визначать у 15 номінаціях.

Що чекає на трудових мігрантів у 2020 році

Не секрет, що з кожним роком все більше українців їдуть за кордон у пошуках тимчасової або постійної роботи. «Мінфін» з'ясовував, які напрямки стануть популярними у 2020 році і як будуть залучати заробітчан європейські країни.

Банки почали знижувати ставки за депозитами по другому колу

За останні два тижні 8 невеликих банків знизили дохідність за гривневими вкладами на 0,5-2% річних. Заощадження в доларах та євро також дешевшають.

Закон про працю: За що роботодавець зможе звільнити працівника

Законопроект «Про працю», який наробив багато шуму ще до його оприлюднення, зареєстровано в Раді та передано на розгляд профільного комітету. Текст змін продовжує викликати дискусії. Одне з питань, що турбує — правила звільнення працівників.