Які квартири здорожчали

За даними відомства, найбільше здорожчали в 2019 році трикімнатні квартири — на 9,9%. Однокімнатні — на 5,4%, а двокімнатні — на 6,5%.

Читайте також: Що чекає ринок нерухомості в 2020 році

Як змінилися ціни на «первинці»

За інформацією Держстату, у четвертому кварталі 2019 року зростання цін на житло прискорилося як на первинному, так і на вторинному ринку. Зокрема, на «первинці» ціни на житло зросли на 3,1% порівняно з третім кварталом (на 3,6% на однокімнатні квартири, на 2,8% – на двокімнатні, на 2,5% – на трикімнатні).

При цьому в третьому кварталі до другого зростання сповільнилося до 0,3%, у другому до першого – зросло на 2%.

Інвестиції в нерухомість. Отримати пропозицію від DIM

Як змінилися ціни на «вторинці»

На «вторинці» у четвертому кварталі ціни на житло зросли на 2,7% порівняно з третім кварталом (на 3,9% на однокімнатні квартири, на 3,5% – на двокімнатні, і на 0,7% – на трикімнатні). При цьому в третьому кварталі до другого вони зросли на 1,3%, у другому порівняно з першим – на 1,9%.

Читайте також: Податок на нерухомість: Скільки доведеться заплатити в 2020 році

Показники наведені без урахування тимчасово окупованій території Криму і Севастополя, а також частини окупованих територій Донецької та Луганської областей.

Читайте також: Знижки та акції на квартири в Києві на початку 2020 року

Нагадаємо

  • Прем'єр-міністр Олексій Гончарук вважає, що в поточному році цілком можливо домогтися зниження ставки по іпотеці до 10-11% річних.
  • За підсумками 4 кварталу 2019 року банки знизили ставки для споживчих кредитів і кредитів на покупку авто, в той же час іпотека подорожчала.