Що відомо

За рішення відхилити законопроект проголосували 253 народних депутатів за необхідного мінімуму у 226 голосів.

Законопроект було розроблено з метою поділу сервісної та правоохоронної функцій податкової служби, ліквідації податкової міліції, оптимізації структури та чисельності органів, які ведуть боротьбу зі злочинами у сфері фінансів.

Орган має замінити нинішню податкову міліцію та консолідвати всі повноваження щодо боротьби з фінансовими злочинами в одному відомстві.

Читайте також: Бюро фінрозслідувань об'єднає функції трьох силових структур — Гетманцев

Зконопроект не передбачав ліквідацію будь-яких підрозділів Служби безпеки України та Міністерства внутрішніх справ, але до Бюро фінансових розслідувань мали перейти повноваження з розслідування економічних злочинів.

Читайте також: Бізнес розкритикував законопроект про Бюро фінрозслідувань

Раніше повідомлялося

  • 2 жовтня 2019 року Рада ухвалила в першому читанні проект закону про Бюро фінансових розслідувань.
  • 13 січня фінансовий комітет ВР рекомендував не приймати закон про Бюро фінансових розслідувань. Цю інформацію підтвердив голова комітету Данило Гетманцев.
  • Повідомлялося, що причина такого рішення парламентського комітету пов'язана з президентом. Він вважає, що Бюро фінансових розслідувань має бути підконтрольним Офісу президента, а не Мінфіну, як раніше було прописано в законопроекті. Як повідомляли ЗМІ, Зеленський має намір подати власний законопроект.
  • Державне бюро фінансових розслідувань, про створення якого говорять вже не перший рік, покликане допомогти захистити права бізнесу в Україні.