Для чого публікуватимуть інформацію

«На сайті Кабінету міністрів буде щомісяця публікуватись той дохід, який отримують міністри, їхні заступники, для того, щоб не було цієї гри, коли ЗМІ запитали, ми відповіли і вирує постійно дискусія», — повідомив Дубілет.

Він зазначив, що з'являться також показники ефективності роботи міністрів. Саме від виконання цих показників і залежатиме рівень доходів.

Читайте також: Гончарук підтримує підвищення зарплат міністрам

Середні зарплати міністрів

За словами Дубілета, середня зарплата голови українського уряду за 4 відпрацьованих місяці склала 61 тисячу гривень, а зарплата міністра культури Володимира Бородянського складає 37,8 тисячі гривень, хоча у грудні він отримав 91 тисячу гривень.

Нагадаємо, що за даними Держстату, у листопаді 2019 року середня зарплата в Україні складала 10 679 гривень на місяць.

Читайте також: Нові зарплати для чиновників: Кабмін встановив сітку зарплат

Раніше повідомлялося

  • Напередодні ЗМІ поширили інформацію про зарплати міністрів, через що депутати Верховної Ради викликали міністрів для доповіді про доходи під час години запитань до уряду 17 січня.
  • Також екс-міністр соцполітики Павло Розенко оприлюднив інформацію про підвищення зарплат депутатам і міністрам з 1 січня до 100 тисяч гривень. У «Слуги народу» назвали цю заяву фейком.
  • Дмитро Дубілет заявляв, що деякі міністри просять більшу зарплату, бо не всі мають «фінансову подушку» і їм важко утримувати свої сім'ї.

Читайте також: У Нафтогазі прокоментували чутки про премії з виплаченого Газпромом боргу