Що відомо про позов

  • У листопаді ця «профспілка» просила суд визнати трудові контракти всіх дев'яти членів наглядової ради Привату недійсними.

  • Серед відповідачів — Мінфін, і Кабмін, який призначив наглядову раду Приватбанку. В якості третьої особи у справі фігурує Національний банк, який погодив склад наглядової ради, і Генпрокуратура.

Читайте також: Дубілет та інші топ-менеджери Привату оскаржують в суді націоналізацію

Згідно з даними держреєстру, Первинна профспілкова організація працівників акціонерного товариства комерційного банку Приватбанк була зареєстрована 19 червня 2019 року в Дніпрі. Її директором значиться Максим В'ячеславович Шевченко.

Читайте також: Піде по другому колу. Що буде з Приватбанком, якщо суд скасує націоналізацію

Раніше повідомлялося

  • 18 квітня 2019 року Окружний адміністративний суд Києва задовольнив позов олігарха Ігоря Коломойського до НБУ і Кабміну про неправомірність націоналізації Приватбанку.

  • Пізніше Окружний адміністративний суд Києва виніс ще одне рішення на користь Коломойського, скасувавши рішення Нацбанку щодо визначення переліку пов'язаних з банком осіб.

  • 20 квітня Печерський суд Києва скасував майнове поручительство Коломойського за кредитами, які Національний банк видав Приватбанку в 2013 році. Загальна сума цих кредитів складає 9,2 мільярда гривень. Згодом Коломойський подав 5 позовів про скасування своїх боргів.