Що відомо про організацію

Форум створено в 2010 році як дискусійну платформу, що на високому рівні веде діалог з українськими держструктурами для подальшого розвитку фінансового сектору України.

Зазначається, що місія Форуму — просувати і впроваджувати найкращий міжнародний досвід управління та регулювання українського фінансового ринку.

Форум представляє міжнародні фінансові установи, що працюють в Україні, і сьогодні включає 11 банків з іноземним капіталом. Райффайзен Банк Аваль є його членом з першого дня створення.

Що відомо про Олександра Писарука

  • 2 жовтня 2019 року правління НБУ призначило Олександра Писарука головою правління Райффайзен Банку Аваль.

  • 20 листопада Олександр Писарук увійшов до складу правління Європейської бізнес асоціації (ЄБА).

  • 11 листопада НАБУ затримувало екс-заступника голови НБУ Писарука і ще 7 осіб за підозрою в заволодінні 1,2 млрд грн стабілізаційного кредиту, який НБУ в 2014 році надав ВіЕйБі Банку.

Читайте також: Гонтарева назвала «терором» затримання колишнього заступника

  • Слідство вважає, що Писарук на посаді першого заступника голови НБУ сприяв виведенню стабілізаційного кредиту із VAB Банку в 2014 році і діяв у змові з власником банку Олегом Бахматюком. Писарук вважає звинувачення на свою адресу вважає необґрунтованими.

  • Писарука були готові взяти на поруки члени правління Нацбанку, а також голова Dragon Capital Томаш Фіала. У результаті суд відпустив Писарука під заставу в 5 мільйонів гривень, який вніс Райффайзен Банк Аваль.