Що пообіцяв президент

«Ми хочемо заспокоїти зараз усіх постраждалих інвесторів. Сьогодні на вечір це питання (щодо „Укрбуду“) вирішене. І всю цю нерухомість буде добудовано і на себе зобов’язання взяв „Київміськбуд“. Тобто, питання буде вирішене», – заявив президент.

Що відомо про об'єкти Укрбуду

Станом на листопад будівельні роботи на більшості ЖК були або повністю припинені, або там знаходилося 5-10 будівельників.

Читайте також: Ефект «Укрбуду». Скільки потрібно коштів на добудову всіх ЖК компанії

Активні роботи велися на ЖК Sky Avenue (який відійшов до компанії «Інтергал-Буд»), ЖК «Чарівне місто» (спільно з Perfect Group), ЖК Edelweiss House (спільно з Edelburg Development) і ЖК La Manche.

Раніше повідомлялося

Компанія «Інтергал-Буд» заявила,  що перебуває в процесі переговорів щодо заходу на будівельні майданчики Укрбуд, але остаточне рішення на даний момент не прийнято.

Передісторія

  • Корпорація Укрбуд зупинила будівництво 26 об'єктів, інвесторами яких є близько 13 тисяч сімей. 5 грудня під будівлею Офісу Президента пройшли акції вкладників будівництва, вони вимагають вплинути на ситуацію.

  • Добудувати проекти Укрбуду дав попередню згоду інший великий забудовник — Інтергал-Буд, але він очікує сприяння від держави.

 Інвестувати в об'єкти нерухомості

  • Колишній президент і бенефіціар Укрбуду Микитась Максим заявляє, що гендиректор корпорації Олег Майборода разом з ресторатором Дмитром Федотенковым позбавили його контролю над компанією і вивели з неї активи з прибутковістю понад 4 млрд грн.

Читайте також: У Кабміні обіцяють вирішити проблему Укрбуду

  • Раніше радник мера Києва Віталія Кличка Максим Бахматов заявив, що група Укрбуд не збанкрутує, бо туди зайшов новий інвестор.

Що робити вкладникам Укрбуду — думка юриста (відео)