Якщо високий інтерес нерезидентів до українських держпаперів і приплив валюти від інвестицій в них до кінця року збережеться, курс гривні втримається в діапазоні 24-25 грн / $. Такий прогноз дають аналітики Forex Club.

Україна не отримає гроші МВФ до кінця цього року — ЗМІ

Україна не встигне отримати остаточне рішення Ради директорів МВФ до кінця 2019 року, а отже перший транш. Однак може ще в грудні підписати меморандум про подальшу співпрацю. 

Зеленський анонсував зниження тарифів на тепло на 50% (відео)

Президент Володимир Зеленський анонсував зниження тарифів на теплопостачання для населення вдвічі з наступної зими. Про це він повідомив у відеозверненні у Facebook.

Програма з підтримки малого та середнього підприємництва, що передбачає доступне кредитування під 5-9% річних, запрацює з 1 лютого 2020 року.

Що більше, то краще. Скільки банки готові доплачувати за великі депозити

За даними Нацбанку, на початок осені майже 100 тис. українців тримали в банках депозити, що перевищують 500 тис. грн. Ще у 300 тис. осіб вклади становили від 200 до 500 тис. грн. Їх загальний обсяг перевищував 254 млрд грн.

Багато банківських послуг сьогодні можна отримати дистанційно. Але не депозит. Щоб оформити вклад в «чужому» банку клієнт повинен хоч раз приїхати до відділення та пройти ідентифікацію. Чому банки не дозволяють клієнтам відкривати депозити онлайн, і як вирішити цю проблему, розповів співзасновник «Мінфіну» Сергій Віндерських на конференції FinRetail-2019.

Топ-5 відео про інвестиції від «Мінфіну»

Наші постійні читачі знають, що у «Мінфіну» є свій канал на youtube, де ми регулярно говоримо про події на валютному ринку, вигідні інвестиції і найгарячіші теми в економіці і фінансах. У цій публікації ми зібрали 5 відео, які можуть бути корисними і для початківців, і для досвідчених інвесторів.

Українські ОВДП вперше включили в глобальний індекс

П'ятирічні ОВДП України UA4000204150, стали першими гривневими інструментами, включеними в глобальні індекси боргових цінних паперів MVIS.

Офіційно: Інтергал-Буд завершить об'єкти Укрбуд, але держава має сприяти

Компанія Інтергал-Буд розглядає можливість завершити будівництво проблемних об'єктів Укрбуд. Однак будь-які зафіксовані домовленості поки відсутні. Про це йдеться в офіційному повідомленні Інтергал-Буд на запит «Мінфіну».